5 trasaturi distincte ale unui cocalar online-ist

Cocalarul este o persoana de secs masculin sau feminin, cu o infinita nevoie de afirmare sau validare. Acest fenomen apare datorita lipsei unei culturi sau educatii corespunzatoare.

De pe taramul creat de el sau ea, dupa ani de ‘munca’ asidua, cocalarul crede ca banii sunt cei care te ridica si te coboara. Astfel, neavand capacitatea intelectuala de a distinge valori umane si de a le intelege, exista sanse minuscule, spre zero, sa isi traiasca viata dupa principii sanatoase.

Istoric, cocalarii se trag din vechii badarani, tzaranoi, care au impadurit periferiile oraselor. Astazi, cocalarii ies in evidenta prin tinuta, atitudine si Salam (stiti voi care).

Chiar daca sunt usor de reperat in multime, zic ca ar fi util sa enumar cateva caracteristici care ii fac ‘speciali’ – mai ales pe cei din mediul online.

1. Imbracamintea de ‘firma’

Un accesoriu obligatoriu pentru orice cocalar, imbracamintea de ‘firma’ este primul semn care te atentioneaza ca ai de a face cu o specie primitiva.

Cu cat sunt mai vizibile logo-urile celebre gen Gucci, Armani etc, cu atat stii care este nivelul cocalarismului celui sau celei pe care o privesti – rog nu prea intens pentru ca altfel crede ca i-a iesit un rid si va izbunci in lacrimi.

Cocalarul feminin se evidentieaza in special prin afisarea cu bratari, genti, gentutze, de ‘firma’ si nelipsitul iPhone care a devenit deja o bijuterie – vezi caratul in aceeasi mana cu care isi cara gentuza.

In schimb, cocalarul masculin e de ‘firma’  de sus pana jos, gen ‘tipa’ hainele de pe el. Nimic de adaugat aici.

Cele de mai sus se pot identifica usor in imaginile pe care le posteaza in online.

2. Tik Toace cu manelo-mima

Poate una dintre cele mai usoare metode prin care poti detecta un cocalar, este sa urmaresti un pic TikTok.

Deja s-a instalat un trend in randul celor care fac parte din aceasta specie si anume, mimatul manelelor.

Intre noi fiind vorba, ceva mai penibil nu cred ca ai putea sa vezi. Cocalarul feminin se misca lasciv, mimand cantatul, iar cel masculin, mimeaza si el sau macar incearca, gesturile lui fiind de gangstalar.

3. Numaratul banilor

Asa cum am zis la inceput, pentru cocalari, banii sunt cei care adauga valuare unui om. In lumea lor este singurul lucru care conteaza.

Progresia logica este, evident, dovada ca au muuulti bani. Si care este cel mai simplu mod de a arata asta? Imagini sau video cu ei acoperiti de bani.

Bani in gura, bani pe jos, ploaie de bani. Orice doar ca sa ‘demonstreze’ ca sunt ‘deasupra tuturor’.

In goana lor dupa acceptare, cocalarii ar face orice cu banii, atata timp cat sentimentul de inferioritate pe care il resimt zilnic, scade.

4. Viata sociala falsa

Modelul clasic de etalare a ‘avutiei’ unui cocalar, este sa afiseze o viata sociala de lucs.

Exemplu: „Voi munciti saracilor si eu ma plimb”, acompaniata de o imagine de la Paris sau din orice alt loc exotic.

Motivul unei astfel de iesiri in decor este acela de a genera invidie, sentiment cu care cocalarul se hraneste zilnic. Cu cat mai multa invidie indreptat catre el, cu atat mai bine se simte.

Acum, cu toate ca este in Paris, acest model de viata este fals.

De ce? Nu se duce intr-un loc ca sa ii viziteze locurile cunoscute, sa simte vobratia locului sau pur si simplu sa se bucure de o iesire. Nuuuu.

Motivul principal pentru care se afla acolo este sa isi etaleze ‘bogatia’, in timp ce ‘saracii’ muncesc.

5. Limbaj de ganstalar

Limbajul din online (si nu numai) a unui cocalar, se evidentieaza prin folosirea cuvintelor si a expresiilor care ii aduc ‘valuare’.

Statusurile sunt din cele mai pestrite, pornind de la ‘fratili meu’, referire la cineva drag lui, pana la ‘am talent la femei’, ‘sunt regili vostru’.

Femelele nu se dau nici ele in laturi si incearca, atat cat le permite procesorul, sa tina pasul cu cocalarul sef.

Ea are ‘scoala vietii’, este ‘printzesa’, iar prin ‘fa, sa muara ma-ta’, arata ca ii pasa de cei din jurul ei.

Este vreo logica in ceea ce am scris?

Pentru noi ce care nu suntem cool, aceasta mica descriere nu are nici o noima – lucru normal pana la urma.

Concluzia este ca oricine va reusi sa isi inhibe complexul intelectual si cultural, poate avea orice ambitie.

Hai ca va pupa fratili vostru!

P.S. Ne putem conecta pe Linkedin sau poti intra si tu in Bunkăr, nu ne vede nimeni acolo.