A fi grammar nazi nu este o calitate

„Oamenii adora dovezile care confirma ca stiu mai multe decat ceilalti”
Emmy Favilla

Unul dintre numeroasele efecte secundare ale dezvoltarii internetului, mai exact raspandirea lui, ne arata ca din ce in ce mai multi oameni incep sa isi piarda capacitatea de autoreglare emotionala atunci cand observa un cuvant gresit, o virgula lipsa etc.

Niste cercetari facute de Universitatea din Michigan, au dovedit ca o persoana care atrage atentia asupra greselilor gramaticale, este un om nesimtit, spre tampit.

Pur si simplu.

O parte din rezultate au aratat ca oamenii extrovertiti trec peste aceste greseli, pe cand cei introvertiti… ei bine, nu.

De ce aceste diferente?

Acelasi studiu zice ca cei extrovertiti pot vedea greselile gramaticale pe care le face cineva, ca nefacand parte din sinele cel mare, iar introvertitii le vad cumva interconectate cu insasi esenta omului.

Ce spune despre tine faptul ca esti grammar nazi?

Cred cu fiecare por de pe pielicica mea fina ca daca esti nazist/a pe subiectul gramatica, asta sugereaza ca ai o personalitate cel putin rigida, care pune accent pe forma, nu pe continut.

Mai cred ca pentru tine regulile sunt deasupra sentimentelor.

Si sunt 100% sigur ca o vezi ca pe o forma de aroganta intelectuala si o utilizezi pentru a impiedica pe cineva sa isi spuna opiniile.

Cumva traiesti cu iluzia ca limba scrisa si vorbita este o inventie academica si ca supravietuirea ei depinde doar de oameni ca tine.

Universitatea din Michigan a scos la iveala ca esti nesimtit/a.

Cu asta ramanem si asta de fapt este si opinia mea.

In final, a corecteaza gramatical pe cineva, nu insamna ca esti o calitate, din contra.