Cat de nefericit esti atunci cand nu ai like-uri?

Trebuie sa recunoastem ca, oarecum, traim intr-o lume cam de speriat. Social Media a ajuns sa ne conduca viata, determinand ce postam, cum postam, ce text inteligent atasam unei imagini s.a.m.d.

Stateam de vorba zilele trecute cu un amic despre acest fenomen – discutia a fost mai mult un fel de plangere de mila reciproca. Dupa niste minute triste, deprimante chiar, am ajuns impreuna la concluzia ca ‘boss, nu merita’.

Este foarte usor sa cazi in capcana comparatiei, gen sa iti compari viata ta cu a celorlalti, prin prisma a ceea ce vezi in Social Media – acele selfie-uri perfecte, la virgula chiar, in care apar doamne, domni, domnisoare, cupluri in diferite ipostaze si care strang sute, mii de like-uri.

Fericire pe metru patrat.

Retoric, ma intreb oare cat de multa ‘bucurie’ exista cu adevarat in toata aceasta parada si cat este de fapt fake impression ….

Ca efect secundar, dupa toata aceasta punere in scena, inevitabil, te uiti pe conturile tale si observi ca la tine bate un vant aspru de toamna mohorata.

Si ghici ce? Ajungi la concluzia ca viata ta e de rahat!

Numarul de like-uri NU te defineste ca persoana

Este o ‘presiune‘ mare pe umerii celui care vrea sa fie like-uit pe Social Media.

Cauta zi de zi infrigurat cele mai reusite imagini, doar pentru a se simti placut, iubit de o ceata, mai mare sau mai mica, de altii exact ca el.

Simte ceva inaltator atunci cand arata cu trufie de cocalar online-ist, ce viata perfecta are si cat de ‘cool’ este.

Pe cand tu… esti vai de mama ta, cum se zice pe la noi. In ochii multora esti masa neglijabila, DOAR pentru ca ai 10 like-uri la poza pe care ai postat-o acum 2 zile.

DAR tu ai ceva ce cel descris mai sus nu are…

Esti AUTENTIC!

Nu ai o imagine falsa, fabricata, doar de dragul de a strange cat mai multe like-uri. Nu, TU cel cu 10 like-uri esti cel real, cel pe care daca cineva il intalneste maine, va ramane uimit cat de asemanator esti cu profilul din Social Media.

Si asta dragii mei in ziua de azi, poate intra in tolba cu CALITATI.

Viata inseamna mai mult decat ‘faima’ pe Social Media.

Nu stiu despre voi, dar uneori simt ca am nevoie de o pauza.

Stiu ca toate indemnurile celor care lucreaza in Social Media este sa nu te opresti! ‘Posteaza ca altfel te pierde alogoritmul pe drum.’

Sincer? Eu de fel sunt in modul je me fous, asa ca am decis de mult timp sa nu imi las viata condusa de vanitate.

Nu iti voi arata la ce restaurant am fost si ce ‘bunatati’ am mancat; nimeni nu va stii cat de fericit sau abatut sunt in anumite momente; nu imi voi face poza aratand ce mi-am luat de imbracat.

Sunt mult mai multe de spus, asa ca pentru moment inchei prin a spune atat: cele mai frumoase amintiri sunt cele care se intampla departe de ecranul telefonului.

I.G.