Politica de confidențialitate

Prezenta Politica de confidentialitate explica modul in care iuliangrigorescu.ro, utilizeaza si gestioneaza informatiile cu caracter personal ale vizitatorilor sai.

Site-ul iuliangrigorescu.ro intelege importanta datelor personale si se angajeaza sa protejeze si sa respecte confidentialitatea acestora. De asemenea, iuliangrigorescu.ro ia in serios conformarea cu prevederile legale in vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Datele cu caracter personal reprezinta orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila. Informatiile diferite care, adunate, pot duce la identificarea unei anumite persoane constituie si ele date cu caracter personal. Datele cu caracter personal care au fost anonimizate, criptate sau pseudonimizate, dar pot fi utilizate pentru reidentificarea unei persoane raman date cu caracter personal si sunt vizate de RGPD. Exemple de date cu caracter personal: nume si prenume, adresa de domiciliu, adresa de email, cum ar fi prenume.nume@societate.com, numar de act de identitate, date privind locatia (de exemplu, functia de date privind locatia disponibila pe un telefon mobil), o adresa de protocol de internet (IP), un identificator de modul cookie etc.

COLECTAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

iuliangrigorescu.ro colecteaza informatiile cu caracter personal ale vizitatorilor sai atunci cand acestea sunt relevante pentru nevoile acestora. Colectarea datelor cu caracter personal se face numai cu acordul voluntar al vizitatorului.

iuliangrigorescu.ro colecteaza date personale atunci cand vizitatorul utilizeaza site-ul ( de exemplu atunci cand acesta comenteaza in sectiunea de comentarii), cand se inregistreaza pe pagina, se inscrie in cadrul campaniilor de pe site, cand vizitatorul doreste sa se aboneze la newsletter sau doreste sa ne contacteze prin orice mijloace de comunicare.

De asemenea, iuliangrigorescu.ro colecteaza date anonime, transmise de browserul cu care fiecare vizitator navigheaza pe websiteul https://www.iuliangrigorescu.ro/. Aceste date personale anonime se colecteaza prin fisierele de tip “cookies”. Aceste informatii sunt necesare pentru monitorizarea si analiza traficului si publicitate. Datele colectate prin cookies sunt: adresa IP, locatia, device-ul si browser-ul de pe care se face navigarea pe site, data si ora utilizarii site-ului etc.

SCOPUL COLECTARII DATELOR

Aceste date sunt folosite in mai multe scopuri, cum ar fi:

  • abonarea vizitatorilor la newsletter
  • conectarea prin intermediul retelelor de socializare
  • analiza navigarii pe website, identificarea punctelor neclare si imbunatatirea experientei vizitatorilor. O parte din indicatorii monitorizati sunt analiza paginilor de pe care cei mai multi vizitatori parasesc website-ul, analiza paginilor cele mai vizitate, conversia online.
  • pentru activitati comerciale, de promovare a serviciilor, de publicitate / media, servicii administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a comportamentului vizitatorului.

CE DREPTURI AVETI ASUPRA DATELOR DUMNEAVOASTRA?

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor.

Puteti sa solicitati sa va confirmam daca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de site-ul iuliangrigorescu.ro, sa va furnizam o copie a datelor dumneavoastra cu caracter personal si/sau sa le corectam.

In anumite circumstante, aveti dreptul sa solicitati stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal sau retragerea consimtamantului de prelucrare a datelor personale. In cazul in care un vizitator care si-a dat initial acceptul de prelucrare a datelor doreste sa isi retraga acest acord, poate face acest lucru prin trimiterea unei notificari datate si semnate, in scris, prin email. Trebuie mentionat faptul ca, in cazul in care datele respective sau o parte din ele au fost folosite in scopuri pentru care legislatia in vigoare cere pastrarea lor un anumit interval de timp, datele cerute de lege vor fi pastrate conform temeiului legal si sterse dupa incheierea perioadei legale.

CINE ARE ACCES LA DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL?

Membrii echipei iuliangrigorescu.ro au acces la informatiile pe care vizitatorii le ofera. De asemenea, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi, transmise unor terte parti cu care iuliangrigorescu.ro colaboreaza, inclusiv: furnizorii de servicii care ofera sprijin administrativ si tehnic pentru suport IT, de securitate si resurse comerciale; partenerii de afaceri si retelele de publicitate care solicita informatiile dumneavoastra pentru a selecta si a difuza anunturi publicitare relevante pentru dumneavoastra; furnizorii de servicii de analiza si de motoare de cautare care ne ajuta in imbunatatirea si optimizarea website-ului; organele abilitate ale statului, in baza unei cereri expres formulate de acestia si in limita prevederilor legale in vigoare. iuliangrigorescu.ro poate dezvalui date cu caracter personal si unor consultanti externi, numai daca este necesar.

iuliangrigorescu.ro nu vinde datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti.

CAT TIMP SE PASTREAZA DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL?

Datele personale ale vizitatorului sunt pastrate in baza de date atat timp cat acesta interactioneaza cu site-ul iuliangrigorescu.ro si isi doreste pastrarea datelor personale.

Datele culese pe baza cookie-urilor sunt procesate pe durata consimtamantului vizitatorului, asa cum a fost setat in browserul pe care acesta il utilizeaza.

SECURITATEA SI URMARIREA DATELOR

Siguranta datelor dumneavoastra este importanta. Datele dumneavoastra sunt pastrate pe serverele iuliangrigorescu.ro, in baza de date si pe serverele gazduite de terte parti (inclusiv serviciilor de cloud ale tertelor parti cloud – ”cloud-based services”). Folosim masuri tehnice si organizatorice adecvate, pentru a proteja datele cu caracter personal de pierderi, utilizari incorecte si acces neautorizat, dezvaluire, modificare si distrugere, tinand cont de natura acestora. iuliangrigorescu.ro ia toate masurile interne pentru a identifica si a asigura securitatea informatiilor, masurile fiind verificate in mod regulat si adaptate noilor cerinte. De asemenea, iuliangrigorescu.ro are relatii contractuale cu terte parti care ofera servicii de gazduire, iar aceste contracte includ obligatii privind securitatea organizationala si tehnica a datelor cu caracter personal.

CONFIDENTIALITATEA DATELOR PERSONALE ALE MINORILOR

Site-ul iuliangrigorescu.ro nu colecteaza cu buna stiinta date cu caracter personal de identificare de la persoane care nu au implinit varsta de 16 ani, cu exceptia cazului in care parintele sau tutorele isi da consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale copilului in scopurile specificate.